Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Το ΟΡΑΜΑ του Χρήστου Πάχτα για το Δήμο Αριστοτέλη: Φαλακρά δάση και τρωγλοδύτες δημότες


Tελειωμό δεν έχουν οι δολοπλοκίες και οι παρανομίες του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα για να προωθήσει το καταστροφικό σχέδιο της ELDORADO GOLD για τη Χαλκιδική.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο


Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο απέστειλαν τα μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου με αφορμή την επίσκεψη του στη Χαλκιδική.

"Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αστυνομία των πολιτών ή των Καναδών;


Και μετά λένε εμάς κουκουλοφόρους…
Γνωρίζει κανείς άλλο τρόπο προστασίας από τα χημικά που ρίχουν αυτοί;
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας γνωρίζουν ότι τα ερωτήματα του τίτλου της ανάρτησης είναι καθαρά ρητορικά, αφού η απάντηση είναι γνωστή. Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι χαρακτηριστικά:

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Απαντητική επιστολή στην ανοιχτή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου

Αγαπητέ συγχωριανέ Γιάννη γεια σου. Χάρηκα για την επιστολή που έδωσες στην δημοσιότητα για τους εξής λόγους: 
1) Είχα την εντύπωση ότι ήσουν υπέρ της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Δεν ξέρω πως μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση, αλλά μάλλον οφείλεται στην παντελή απουσία σου από όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής και των φορέων της που είναι κατά της μεταλλουργίας χρυσού. Και έχουν γίνει εκατοντάδες
τέτοιες.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Όταν η κρατική βία προστατεύει τη “νομιμότητα” των πολυεθνικών του χρυσού


Την Κυριακή 5-8-2012 οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που πήγαν στην περιοχή Σκουριές του όρους Κάκκαβος για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην καταστροφική «επένδυση» της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»,

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του δήμου Αριστοτέλη είναι ο προβοκάτορας της Κυριακής 5 Αυγούστου στην Ιερισσό;


Ας απαντήσει όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ακόμα και ο ίδιος ο Δήμος ή η Αστυνομία.  Το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αποκαλυφθεί και να απομονωθεί -για τη συνοχή και την αξιοπρέπεια του δήμου...


Εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής ανέφεραν ότι

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ερωτήματα πρός κ.Παπαχελά και την "έγκυρη"! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Από την εφημερίδα Το Ποντίκι.


Tην Τετάρτη 8/8/2012 διάβασα στο διαδίκτυο το κύριο άρθρο της
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ .
Επειδή θεώρησα ότι 1) Tο άρθρο αλλά και κάποια από τα σχόλια που υπήρχαν μετά  από αναγνώστες, ήταν γραμμένα από ανθρώπους φανατικούς, που ο φανατισμός τους, ιδεολογικός ή συμφεροντολογικός,

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η αστυνομία, όργανο των πολυεθνικών της καταστροφής...


Η αστυνομία και το ελληνικό δημόσιο, όργανο των πολυεθνικών της καταστροφής του τόπου μας και αντίπαλος των κατοίκων. Αυτών των κατοίκων που υπερασπίζονται τα εδάφη, που για  αιώνες οι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

06/08/12

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (31/7/2012) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές, προκειμένου να υπερασπιστούν το βουνό Κάκαβος, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων και τα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει  στην καναδική Eldorado Gold.

Διαψεύδει ο Δένδιας: Οι σφαίρες δεν ήταν...πλαστικές.

 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Μπόμπολα, Νίκος Δένδιας διέψευσε τις καταγγελίες ότι -κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής- οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ωρα 00.05 τα μεσάνυχτα, απελευθέρωση του προσαχθέντα κατοίκου Ιερισσού

Ωρα 00.05 τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι ο κάτοικος Ιερισσού που προσήχθη αργά το απόγευμα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομική Διεύθυνση

Σύλληψη κατοίκου στην Ιερισσό και απειλή νέων δραματικών επεισοδίων

Γύρω στις 9:00 το βράδυ, ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο σπίτι του Δημήτρη Ιωάννου , κατοίκου Ιερισσού, τον συνέλαβε και τον μετέφερε στα κρατητήρια του Πολυγύρου για να δικαστεί με την αυτόφωρη

Η αστυνομία είναι χαζή ή τρέχει κάτι άλλο;

Άνανδρη, απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό!


“Δεχθήκαμε τηλεφώνημα από σημαντικό άτομο και άλλους επώνυμους ότι οι κάτοικοι της Ιερισσού είχαν βάλει φωτιά στο Δημαρχείο και γι’αυτό το λόγο φέραμε τα ΜΑΤ”.
Γύρω στις 11: 00 το βράδυ και αφού η Ιερισσός είχε μετατραπεί σε

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ για την απαγόρευση και την καταστολή της πορείας στις Σκουριές Χαλκιδικής

Με αφορμή τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη ( Χαλκιδικής), Αφροδίτη Σταμπουλή(Σερρών), Ειρήνη Αγαθοπούλου ( Κιλκίς) Γιάννης Αμανατίδης(Α΄ Θεσσαλονίκης), Γιάννης Σταθάς (Βοιωτίας), Αϊχάν Καραγιουσούφ ( Ροδόπης), που ήταν παρόντες στην κινητοποίηση, δήλωσαν τα εξής:

Δήλωση - Καταγγελία του Γιάννη Δριβελέγκα


Ν. Μουδανιά 6/8/2012 Προς τοπικά ΜΜΕ Δυστυχώς για μια ακόμα φορά στην περιοχή των Σκουριών και της Ιερισσού συνέβησαν γεγονότα που δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ με δήθεν πληροφορία για καταστροφή του Δημαρχείου Iερισσού.


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν την αναίτια επίθεση στους κατοίκους, διότι δέχθηκαν πληροφορία πως καταστρέφεται το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη!!!! Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων σε αντιπροσωπεία κατοίκων οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν πως το Δημαρχείο επ’ ουδενεί δεν υπήρξε στόχος των ειρηνικών διαδηλωτών και παραμένει ακέραιο. Οι κάτοικοι της Ιερισσού θεωρούν πως η επίθεση τους πληγώνει βαθειά και παραμένουν στο κέντρο της πόλης διαδηλώνωντας. Προς το παρόν τα ΜΑΤ έχουν αποσυρθεί προς την έξοδο της Ιερισσού προς το δρόμο του Γοματίου..

Δυναμική αντίδραση των κατοίκων της Χαλκιδικής στην ολoκληρωτική καταστροφή του τόπου τους.

Από την Χαλκιδική αρχίζει το ξεπούλημα της χώρας.
To κράτος χτυπά τον λαό της Χαλκιδικής, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των κρατικών εργολάβων της διαπλοκής.
Η Οικονομική και φυσική εξόντωση της Χαλκιδικής προ των πυλών.
Χτύπημα από πλαστική σφαίρα
Διαδήλωση στην Ιερισσό
 18:35: Αποχωρούν οι διαδηλωτές από το Χοντρό Δέντρο. Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα Ιερισσού θα κλείσουν το κεντρικό δρόμο από την Ιερισσό προς το Γομάτι και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Οι επιπτώσεις στην υγεία από την εξόρυξη του Χρυσού.

Του Δρ. Αλέξη Μπένου

Οι επιπτώσεις στην υγεία, τόσο των άμεσα εργαζόμενων σε ορυχεία χρυσού, όσο και του πληθυσμού που ζει και εργάζεται σε περιοχές όπου αναπτύσσονται αντίστοιχες δραστηριότητες, αντιμετωπίζονται συνήθως ως ήσσονος σημασίας ή και ως «αναγκαστικές θυσίες για την ανάπτυξη της περιοχής».

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: SOS



ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ: Ο τόπος μας τελεί υπό ξένη κατοχή.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31-7-2012

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής στην μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1: