Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Πυρηνικά απόβλητα – μια νέα πρόταση για την ανάπτυξη της Ν. Χαλκιδικής ...

THESSALONIKIINACTION

του Χρήστου Αποστολίδη    22 Μαρτίου 2011Μετά την διαφαινόμενη λύση του προβλήματος της ανεργίας στην Β. Χαλκιδική, με την δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού, είναι η σειρά της Ν. Χαλκιδικής να κοιτάξει το μέλλον της. Η πρόταση είναι απλή. Στην Ευρώπη, όπως είναι γνωστό, δημιουργούνται σαν κατάλοιπα στους πυρηνικούς σταθμούς, πυρηνικά απόβλητα. Επειδή οι ευρωπαίοι δεν είναι έξυπνοι σαν εμάς τους Έλληνες, ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, για να στέλνουν τα απόβλητα αυτά σε άλλες χώρες, τριτοκοσμικές  πληρώνοντας αδρά, ενώ θα μπορούσαν να τα κρατήσουν στις χώρες τους για να γλυτώσουν τα χρήματα. 
Προτείνω λοιπόν, οι δήμαρχοι και  νομαρχιακοί σύμβουλοι  από την Νότια
Χαλκιδική, μιμούμενοι τα επιτυχημένα σχέδια  συναδέλφου τους στην Β. Χαλκιδική, να δημιουργήσουν  μια εταιρία που θα εισάγει τα απόβλητα αυτά και θα τα εναποθέτει σε λαγούμια που θα δημιουργούνται από την άντληση των υπόγειων υδάτων, κοινώς ΧΥΠΑ (Χύμα Υπογειοποίηση Πυρηνικών Αποβλήτων).
Θα γίνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος, μα το κύριο είναι η καταπολέμηση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων  εργασίας για τα παιδιά τους, τους αδελφούς τους, τους κουνιάδους τους και τις θείες τους μετά από μια αντικειμενική προφορική συνέντευξη.
Ο μόνος κίνδυνος είναι κάτι βολεμένα οικολαμόγια που μάλλον θα αντιδράσουν γιατί είναι τεμπέληδες και βολεμένοι. Μπορεί να αντιδράσουν και τίποτε αδαείς καθηγητές του ΑΠΘ, για δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος και κίνδυνο της υγείας των κατοίκων και κάτι ανθέλληνες που δεν θέλουν επενδύσεις στην Ελλάδα, τώρα που είμαστε σε κρίση και τις έχουμε ανάγκη. Το κακό είναι ότι δεν θα έχουμε σύντομα νέες εκλογές για να προωθήσουμε την ΜΠΕ 15 μέρες πριν από αυτές.
Εμείς όμως δεν πτοούμαστε. Τα ΜΜΕ τα ελέγχουμε, ιδιαίτερα αυτά της Χαλκιδικής, δεν θα πάρει κανείς είδηση μέχρι οι μετοχές μας στο χρηματιστήριο Αθηνών να πάρουν τα ύψη. Θα βοηθήσει σημαντικά να προσλάβουμε αντικειμενικούς ανθρώπους που να βρίζουν στα Blog τους παλιολαμογιοοικολόγους και να υπογράφουν  πότε σαν αγανακτισμένος κάτοικος Ν. Σημάντρων, πότε σαν νέος επιστήμονας άνεργος από τον Αϊ Νικόλα, πότε σαν ένας από τους 6000 που έχουν κάνει αίτηση για δουλειά ενώ έχει συγχρόνως μια άρρωστη γιαγιά.
Δυσκολία  παρουσιάζεται στο ότι, ενώ όταν υπήρχε η Νομαρχία Χαλκιδικής ήμασταν όλοι γνωστοί και μπορούσαμε να κάνουμε face control, τώρα με την Περιφέρεια πως θα αποκλείσουμε από την διαβούλευση τα παλιολαμόγια και βολεμένους οικολόγους που δεν θα τους ξέρουμε;
Ευτυχώς κάποιοι  βουλευτές μας είναι καλοί άνθρωποι, σαν τον κ. Λαφαζάνη και ξέρουν μόνο να χαμογελάνε όταν μας ξεφύγει κανένα παλιολαμόγιο οικολόγος και φέρει αντίρρηση στην ΜΠΕ και εμείς δεν τους αφήνουμε και τους βρίζουμε όσο μπορούμε πιο ευγενικά.
Οι περισσότεροι βουλευτές (με σκοτεινές εξαιρέσεις) φυσικά κάνουν το καθήκον τους καθώς ανήγγειλαν  ότι κατόπιν ενεργειών τους θα γίνει ο  δρόμος Χαλκιδική-Λήμνος και ότι επίσης θα δημιουργήσουν λιμνούλες στα βουνά με πεντακάθαρα τοξικά απόβλητα και πλαζ γύρω από τις λιμνούλες.