Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ κύριε Λαζάρου;


Κύριε Λαζάρου, όπως ξέρετε η Αρναία απέχει μόνον 8,5  χιλιόμετρα από τις Σκουριές και η Ιερισσός 16. Η μελέτη της ίδιας της Εταιρίας λέει ότι θα εκλύονται τόνοι  σκόνης στον αέρα ανά ώρα. Ξέρετε τι θα έχει αυτή η σκόνη; Θείο και βαρέα μέταλλα. Και που θα κάθεται όταν φυσάει το
αεράκι; Και όταν βρέχει και γίνεται θειικό οξύ που θα πέφτει; Μόνο στην Ιερισσό και την Μ.Παναγία; Όχι στο Παλιοχώρι και την Αρναία; Όχι στον Χολομώντα με τους ξενώνες, ούτε στα χωράφια της Αρναίας , του Παλαιοχωρίου και των άλλων χωριών; Εδώ από την Σαχάρα που απέχει 1100 χλμ έρχεται σκόνη, από τις διπλανές Σκουριές δεν θα έρχεται; Ξέρετε ότι οι Γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι της Αρναίας θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα; Για να κάνουν τι κ.Λαζάρου; Μήπως να φύγουν μετανάστες; Διαβάσατε τι γράφει ο καθηγητής της κοινωνικής ιατρικής του Α.Π.Θ κ. Μπένος  για τις φοβερές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και τι αρρώστιες θα αρχίσουν να θερίζουν; Ξέρετε πόσο θα διαρκέσει αυτή η καταστροφή; Για πολλούς αιώνες.
Μετά από τόσον καιρό που υπάρχει το ζήτημα θα έπρεπε να τα ξέρετε. Δεν δικαιολογείται ένας υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου να μην τα ξέρει. Αφού τα ξέρετε λοιπόν γιατί δεν παίρνετε ξεκάθαρη θέση, όποια και να είναι αυτή; Τι σας εμποδίζει; Οι πολιτικές σας βλέψεις; Αυτές είναι πάνω απ' την αλήθεια και πάνω από την οικονομική και φυσική καταστροφή του τόπου μας; Κάποιοι καθυστερούν να καταλάβουν την αλήθεια. Στο τέλος θα την καταλάβουν όλοι. Ελπίζω τότε να μην είναι πολύ αργά...Αυτοί που αγαπούν τον τόπο τους, πιο πολύ απ' τις καριέρες τους θα φροντίζουν να μη είναι αργά.