Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δυναμική αντίδραση των κατοίκων της Χαλκιδικής στην ολoκληρωτική καταστροφή του τόπου τους.

Από την Χαλκιδική αρχίζει το ξεπούλημα της χώρας.
To κράτος χτυπά τον λαό της Χαλκιδικής, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των κρατικών εργολάβων της διαπλοκής.
Η Οικονομική και φυσική εξόντωση της Χαλκιδικής προ των πυλών.
Χτύπημα από πλαστική σφαίρα
Διαδήλωση στην Ιερισσό
 18:35: Αποχωρούν οι διαδηλωτές από το Χοντρό Δέντρο. Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα Ιερισσού θα κλείσουν το κεντρικό δρόμο από την Ιερισσό προς το Γομάτι και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας με συνεχή ρίψη χημικών
Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας με συνεχή ρίψη χημικών και δακρυγόνον εναντίον των διαδηλωτών κατοίκων της Χαλκιδικής που υπερασπίζονται την Πατρίδα τους από τους καταστροφείς δήθεν επενδυτές! Πολλοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει ωστόσο ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών παραμένουν στους οποίους επιχειρούν τα ΜΑΤ. “Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή” δήλωσε στο ΑΜΠΕ η βουλευτής Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη.

 

15:25: Παρά την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν πάλι τη χρήση δακρυγόνων

 Προηγουμένως είχαν κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών, από τις οποίες υπήρξαν τραυματίες.

























Συνεχίζονται τα επεισόδια στις Σκουριές
 Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού και αστυνομικών δυνάμεων. Φωτιές πήραν τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στο δάσος αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Εσβησαν οι μικροεστίες, συνεχίζεται η ρίψη χημικών

 

ΤΩΡΑ, Με παρέμβαση της Πυροσβεστικής, έσβησαν οι μικροεστίες φωτιάς που προκλήθηκαν από τη ρίψη χημικών. Ένταση με τα ΜΑΤ μέσα στο βουνό με ομάδες κατοίκων που βρέθηκαν εκεί. Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης παραμένει στον εθνικό δρόμο κάτω από τη θέση “Χονδρό Δέντρο”.

 

 

Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία..

Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία γίνεται αυτή την ώρα προς τους διαδηλωτές που βρίσκονται τόσο στην εθνική οδό όσο και σε ομάδες που βρίσκονται στο βουνό. Πληροφορίες πως δέχθηκε χημικά η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προηγουμένως είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια με άγνωστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Τραυματισμοί διαδηλωτών από χτυπήματα των ΜΑΤ που παρά την υψηλή θερμοκρασία και τον όγκο των χημικών εξακολουθούν να διαδηλώνουν ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από τις νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες και τα υπερεθνικά συμφέροντα.

Εσβησαν οι μικροεστίες, συνεχίζεται η ρίψη χημικών

ΤΩΡΑ, Με παρέμβαση της Πυροσβεστικής, έσβησαν οι μικροεστίες φωτιάς που προκλήθηκαν από τη ρίψη χημικών. Ένταση με τα ΜΑΤ μέσα στο βουνό με ομάδες κατοίκων που βρέθηκαν εκεί. Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης παραμένει στον εθνικό δρόμο κάτω από τη θέση “Χονδρό Δέντρο”.

Συνεχής ρίψη χημικών στη διαδήλωση προς τις Σκουριές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρίψη χημικών τώρα, στη διαδήλωση των κατοίκων της Χαλκιδικής

Διαβούλευση των δικηγόρων των κατοίκων και των βουλευτών που παρίστανται με τον επικεφαλής των δυνάμεων.
Απρόσκλητη ρίψη δακρυγόνων στον κύριο όγκο των διαδηλωτών που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο…


Τώρα, στη διαδήλωση των κατοίκων της Χαλκιδικής

Συνάντηση στο των παρισταμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. Πορεία προς της διαδήλωσης προς την είσοδο του δρόμου για τις Σκουριές. Δοιμιρίες ΜΑΤ σε παράταξη πάνω από τα πρανή του δημόσιου δρόμου.

Στο “Χονδρό Δέντρο” η διαδήλωση

Περισσότεροι από 1500 κάτοικοι είναι ήδη συγκεντρωμένοι στο δρόμο Μεγάλης Παναγίας – Παλαιοχωρίου στη θέση  ”Χονδρό Δέντρο” έξω απ΄το δάσος των Σκουριών. Η προσέλευση συνεχίζεται…

Η διαδήλωση έφτασε στη θέση “Χονδρό Δέντρο”

Τώρα: Η διαδήλωση έφτασε στη θέση “Χονδρό Δέντρο” στην είσοδο του Δάσους των Σκουριών! Την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής στηρίζουν με την παρουσιά τους πολλές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες. Επίσης παρόντες στη συγκέντρωση είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Ιγγλέση και Γιάννης Σταθάς.

Mεγάλη διαδήλωση των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες

Περισσότερα από 1000 άτομα από την Ιερισσό -με πομπή αυτοκινήτων- κατευθύνονται τώρα προς την Μεγάλη Παναγία για συνάντηση με τους κατοίκους της που έχουν προσυγεντωθεί εκεί. Κατεύθυνση το “Χονδρό το Δέντρο” στην είσοδο του Κακκάβου. Φήμες για 11 δοιμιρίες ΜΑΤ στην περιοχή με σκοπό την καταστολή της κοινητοποίησης, για την συνέχιση των καταστροφικών για την περιοχή εργασιών.
Από πηγές: Stratoniki.wordpress.
                    Αγγελιοφόρος
                    Alterthess